Πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε στο forum.
Δεν έχετε λογαριασμό; Αποκτήστε τώρα πατώντας "Εγγραφή". Είναι δωρεάν και αφορά όλους.

Εύχομαι σε όλους καλό μήνα !!!

Καλό μήνα, καλή σαρακοστή.
Αύριο η Υπαπαντή του Κυρίου. Ο Θεός νά αξιώσει τούς «οφθαλμούς» τής ψυχής μας νά φωτιστούν από τήν αλήθεια καί τήν αγάπη τού Σωτήρα Χριστού!
«Νῦν ἀπολύεις τὸν δοῦλόν σου, δέσποτα, κατὰ τὸ ρῆμά σου ἐν εἰρήνῃ, ὅτι εἶδον οἱ ὀφθαλμοί μου τὸ σωτήριόν σου, ὃ ἡτοίμασας κατὰ πρόσωπον πάντων τῶν λαῶν. φῶς εἰς ἀποκάλυψιν ἐθνῶν καὶ δόξαν λαοῦ σου ᾿Ισραήλ. » (Λουκ. 29-33)

Καλησπέρα σας, καλό μήνα, χρόνια πολλά!
ἀπὸ τὴν πανέμορφη ὑμνολογία τῆς ἡμέρας:
ΜΕΓΑΛΥΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ
ᾠδὴ θ'
Ἦχος γ'
Ἀκατάληπτόν ἐστι, τὸ τελούμενον ἐν σοί, καὶ Ἀγγέλοις καὶ βροτοῖς, Μητροπάρθενε ἁγνή.
Ἀγκαλίζεται χερσίν, ὁ Πρεσβύτης Συμεών, τὸν τοῦ νόμου Ποιητήν, καὶ Δεσπότην τοῦ παντός.
Βουληθεὶς ὁ Πλαστουργός, ἵνα σώσῃ τὸν Ἀδάμ, μήτραν ᾤκησε τὴν σήν, τῆς Παρθένου καὶ ἁγνῆς.
Γένος ἄπαν τῶν βροτῶν, μακαρίζει σε Ἁγνή, καὶ δοξάζει σε πιστῶς, ὡς Μητέρα τοῦ Θεοῦ.
Δεῦτε, ἴδετε Χριστόν, τὸν Δεσπότην τοῦ παντός, ὃν βαστάζει Συμεών, σήμερον ἐν τῷ ναῷ.
Ἐπιβλέπεις πρὸς τὴν γῆν, καὶ ποιεῖς τρέμειν αὐτήν, καὶ πῶς γέρων κεκμηκώς, σὲ κατέχει ἐν χερσὶ;
Ζήσας ἔτη Συμεών, ἕως εἶδε τὸν Χριστόν, καὶ ἐβόα πρὸς αὐτόν· Νῦν ἀπόλυσιν ζητῶ.
Ἡ λαβὶς ἡ μυστική, ἡ τὸν ἄνθρακα Χριστόν, συλλαβοῦσα ἐν γαστρί, σὺ ὑπάρχεις Μαριάμ.
Θέλων ἐνηνθρώπησας, ὁ προάναρχος Θεός, καὶ ναῷ προσφέρεσαι, τεσσαρακονθήμερος.
Κατελθόντ' ἐξ οὐρανοῦ, τὸν Δεσπότην τοῦ παντός, ὑπεδέξατο αὐτόν, Συμεὼν ὁ Ἱερεύς.
Λάμπρυνόν μου τὴν ψυχήν, καὶ τὸ φῶς τὸ αἰσθητόν, ὅπως ἴδω καθαρῶς, καὶ κηρύξω σε Θεόν.
Μητροπάρθενε ἁγνή, τὶ προσφέρεις τῷ ναῷ, νέον βρέφος ἀποδούς, ἐν ἀγκάλαις Συμεών;
Νῦν ἀπόλυσιν ζητῶ, ἀπὸ σοῦ τοῦ Πλαστουργοῦ, ὅτι εἶδὸν σε Χριστέ, τὸ σωτήριόν μου φῶς.
Ὃν οἱ ἄνω λειτουργοί, τρόμῳ λιτανεύουσι, κάτω νῦν ὁ Συμεών, ἀγκαλίζεται χερσί.
Ἡ τῇ φύσει μὲν Μονάς, τοῖς προσώποις δὲ Τριάς, φύλαττε τοὺς δούλους σου, τοὺς πιστεύοντας εἰς σέ.
Θεοτόκε ἡ ἐλπίς, πάντων τῶν Χριστιανῶν, σκέπε φρούρει φύλαττε, τοὺς ἐλπίζοντας εἰς σέ.

Γειαααααα σας!

Χαίρετε ἀγαπητοί.
Ψυχοσάββατον σήμερα! Ἡ Εἰρήνη τοῦ Κυρίου νὰ σκεπάζει τὶς ψυχὲς τῶν κεκοιμημένων ἀδελφῶν, συγγενῶν καὶ φίλων, καὶ ἐμεῖς νὰ μὴν ξεχνᾶμε πῶς ἔχουν ἀνάγκη ἀπὸ τὴν προσευχὴ μας. πάντοτε!

Καλησπέρα σε όλη την παρέα.
Τι νέα;

Θάνο, έχω την εντύπωση ότι δυό χρόνια τώρα κάνεις copy paste το ίδιο μήνυμα! 

Μια χαρά. Δόξα το Θεό. Περιμένω με ανυπομονησία την Τετάρτη να τελειώσω με την εξεταστική...
Ξένια αυθόρμητα μου βγαίνει...δεν φταίω...χαχα
Το έχω παρατηρήσει και εγώ αλλά όταν πάω να γράψω επαναλαμβάνομαι.

Καλησπέρα σας! Όλοι καλά βλέπω...Χαίρομαι!
Εγώ δέν βλέπω τίποτα αρνητικό στήν επανάληψη! Αρκεί νά μήν αποτελεί μία κακιά συνήθεια (πχ κάπνισμα).
Απεναντίας όταν πρόκειται γιά καλή συνήθεια είναι επιθυμητή η επανάληψη (πχ μελέτη).
Πάντως όλοι οι άνθρωποι λίγο ή πολύ επαναλαμβάνουν καί επαναλαμβάνονται.... Άλλοτε κατά τόν τρόπο πού χαιρετούν, άλλοτε κατά τόν τρόπο πού προσεγγίζουν ανθρώπους καί πράγματα.
Πολύπτυχο θέμα η επανάληψη. Φαίνεται πώς ότι υπάρχει ανεπανάληπτο (πχ ο βίος μας), λειτουργεί καί πραγματώνεται μέσα από επαναλήψεις.
Πάντως.... δέν τό πιστεύω...
«ὁ ἥλιος οὐ μόνον νέος ἐφ᾽ ἡμέρῃ ἐστίν, ἀλλ᾽ ἀεὶ νέος συνεχῶς.»
είπε ο Ηράκλειτος. Πού σημαίνει ότι ο ήλιος καθημερινά είναι νέος, διαρκώς και ακατάπαυστα...
Καί....πάλι ο Ηράκλειτος:
«Ποταμῷ γὰρ οὐκ ἔστιν ἐμβῆναι δὶς τῷ αὐτῷ οὐδὲ θνητῆς οὐσίας δὶς ἅψασθαι κατὰ ἕξιν τῆς αὐτῆς· ἀλλ' ὀξύτητι καὶ τάχει μεταβολῆς σκίδνησι καὶ πάλιν συνάγει μᾶλλον δὲ οὐδὲ πάλιν οὐδ' ὕστερον, ἀλλ' ἅμα συνίσταται καὶ ἀπολείπει καὶ πρόσεισι καὶ ἄπεισι.»
«Δεν μπορούμε νά μπούμε δύο φορές στό ίδιο ποτάμι, ούτε ν' αγγίξουμε δύο φορές τήν ίδια θνητή ουσία, γιατί σκορπίζεται καί πάλι μαζεύεται μέ τήν οξύτητα καί τήν ταχύτητα τής μεταβολής, καί μάλιστα όχι πάλι, ούτε αργότερα, αλλά ταυτόχρονα εμφανίζεται και χάνεται και πλησιάζει κι απομακρύνεται.»
Άν έχει δίκαιο (πού έχει..), ποιά επανάληψη, ποιά επανάσταση;
Μόνον ανάσταση, μόνον ανάληψη!

καλησπέρα Ίασπι καλησπέρα Ίασπι καλησπέρα Ίασπι καλησπέρα Ίασπι

Τὴν καλησπέρα μου σὲ ὅλους σας.
Θεοδώρα; τί κάνεις;

Καλημέρα σας! Σήμερα όλοι οι συνάδελφοι έχουν απεργία εδώ στον παιδικό αλλά εγώ ήρθα και είμαι μόνη μου με τρία πιτσιρίκια (για την ώρα)! Χαλαρά και ωραία σήμερα θα χορτάσουν παιχνίδι!

Καλησπερίζω όλη την παρέα.
Τι νέα;
(Και πάλι επαναλαμβάνομαι... αλλά έχω 5 λεπτά στο computer και σκέφτομαι τι άλλο να γράψω....αλλά είμαι άτυχος.)

Καλησπέρα σας.
Μιά καλησπέρα είναι αυτή, μέ πόσους τρόπους νά τήν πεί κανείς Θάνο; Μιά χάρα είναι όλα, νά επαναλαμβάνεσαι γιά νά σέ αναγνωρίζουμε...Καί χωρίς νά φαίνεται τό όνομά σου ξέρει κάποιος ότι γράφει ο Θάνος!
Ξένια δέν ήξερα ότι δουλεύεις μέ παιδάκια. Πολύ ωραία δουλειά! Έτσι εξηγείται η παιχνιδιάρικη διάθεσή σου.
Ιωάννα καί εγώ αναρωτιέμαι τί νά κάνει η Θεοδώρα, πού έχει καιρό νά φανεί.

Καλημέρα στο φόρουμ!

Χρόνια πολλά Μάρκι!!!
Ίασπι δεν ήξερες ότι είμαι νηπιαγωγός? 
καλησπέρα τί κάνετε?

Να τα εκατοστήσεις Φωτάρα!!!

Καλησπέρα σας!
Φώτη Μαρκήσιε χρόνια πολλά κι από μένα, μέ τήν ευχή γιά επάνοδο στήν συνευωχία τής οποίας τά πολιτικά σχόλια έχουν ερημώσει, όπως ερήμωσε καί η πολιτική στόν τόπο γενικώτερα...

Στο forum αυτό υπάρχουν νέα μηνύματα
Στο forum αυτό δεν υπάρχουν νέα μηνύματα
Το θέμα είναι μόνιμο και έχει νέα μηνύματα
Το θέμα είναι μόνιμο και δεν έχει νέα μηνύματα
Το θέμα είναι κλειστό